Avslutning for 2019-kullet ved Politihøgskolen i Bodø.

PHS-avslutningen 2019

20-årsjubileum for Politihøgskolen i Bodø

I går var 131 nyutdannede politifolk fra Politihøgskolen (PHS) i Bodø klare til tjeneste - 20 år etter at det første kullet fra avdelingen i Nord-Norge ble uteksaminert.

Under avslutningen for avgangsstudentene ble det markert at det er 20 år siden PHS avdeling Bodø leverte sine første politifolk ut til polititjeneste. 

− Vi har i løpet av disse årene utdannet 2000 politifolk, nok til å dekke hele landsdelen, sa Johnny Steinbekk, sjef for PHS i Bodø.

Hensikten med å opprette en PHS avdeling i nord var for å bedre rekrutteringen til Nord-Norge - og det virker.

− De fleste vi utdanner blir i landsdelen, sa Steinbekk fornøyd under sin hilsningstale til de ferske politibetjentene.

Dermed er det i nord 131 nyutdannede politifolk klare til politiinnsats.

Se video av studentene som kaster luer nederst i saken!

- Gi aldri opp drømmen

− Ta vare på humøret, smil ofte både i medgang og i motgang. Gi aldri opp drømmen om en jobb i politiet, sa Steinbekk i sin avslutningstale.

Kanskje hadde han i bakhodet den vanskelige økonomiske situasjonen politidistriktene nå befinner seg i, som gjør at mange må ty til mannskapsreduksjoner for å holde budsjettet i balanse.

Regjeringens representant, statssekretær Thor Kleppen Sættem (H), hilste til de nyutdannede politifolkene, og avslørte at han fikk startforbud en gang han skulle forsøke politiets IP3-test.

«For sikkerhets skyld», var beskjeden politiinstruktøren ga Sættem, som fikk humring fra salen for historien sin.

Skrøt av engasjementet

Sættem ga honnør til engasjementet han møter ute i politiet.

− Vi lykkes ikke som politi hvis ikke hele politiet henger sammen. Samfunnet endrer seg fort og det digitaliseres, var Sættems begrunnelse for de endringene politiet står i.

− Vi har en veldig god politiutdanning i Norge, og vi er stolte av utdanningen vår. Internasjonalt skryter man av standarden på den norske Politihøgskolen, sa Sættem til nyutdannede politifolk, familie og venner som hadde møtt frem i Stormen konserthus i Bodø sentrum.

Han oppfordret studentene til å bidra til å fortsatt underbygge den gode tilliten norske borgere har til sitt politi.

− Ta vare på tilliten som norsk politi har gjort seg fortjent til. Takk for at dere dere valgte yrket, samfunnet trenger dere. Vær trygg på at målet om to politi per 1000 innbyggere ligger fast. Dere trengs ute i samfunnet, sa statssekretæren. 

Les mer i neste utgave av Politiforum. 

Powered by Labrador CMS