Personvern

Under forklarer vi hvordan og hvorfor Politiforum samler inn informasjon om våre brukere.

1. Innledende bestemmelser

Denne personvernerklæringen gjelder for Politiforum, som eies av Politiets Fellesforbund, med org. nr. 871 000 352.

2. Derfor lagrer vi informasjon

Vi lagrer informasjon av flere grunner:

  • For at systemet skal kunne kjenne igjen brukerne våre, for å kunne tilpasse tjenestene.
  • For at våre annonsører skal kunne nå sine målgrupper på våre sider som en del av finansieringsmodellen vår.
  • For målretting og fjerning av annonser og redaksjonelt innhold som er relevant/irrelevante for deg.
  • Utvikle og forbedre våre tjenester gjennom å forstå hvordan de brukes.
  • Beregne og rapportere brukerantall og trafikk.

Eksempelvis bruker vi informasjon til å forstå hvilke saker som blir lest, hva slags annonser som blir klikket på, hvordan vi bør presentere sakene for at leserne skal lese dem og samle inn statistikk på trafikktall.

3. Dette bruker vi ikke informasjonen til

Informasjon du oppgir til oss blir kun lagret i våre systemer. Informasjonen vil ikke selges videre, og vil kun benyttes til å gi deg som bruker mer relevant informasjon og bedre tjenester.

Vi benytter oss av tredjepartsprogramvare fra Google Analytics og Google DFP. Disse tjenestene vil kunne hente ut IP-adresse og data basert på dine surfemønstre. Politiforum er pliktig å påse at disse tredjepartene behandler data i tråd med norsk regelverk.

4. Slik samles opplysningene inn

Vi registrerer informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi bruker anonyme identifikatorer, så informasjonen er ikke knyttet til personlig identitet.

Som eksempel kan vi samle informasjon om hvilke redaksjonelle og kommersielle tjenester og annonser du besøker. Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

  • Teknisk informasjon og nettverkskommunikasjon (hva slags plattform, nettleser etc. du bruker)
  • Informasjon om posisjon (hvor du befinner deg)
  • Aktivitet og adferd (hvor lenge du besøker sider, hva du klikker på etc.)

Hvis du aktivt melder deg på vårt nyhetsbrev ved å fylle ut navn og e-post, vil vi lagre e-post og navn hos vår nyhetsbrevleverandør.

Teknisk informasjon og nettverkskommunikasjon:

Vi registrerer teknisk informasjon om din enhet, operativsystem og aktive applikasjoner. Videre registrerer vi hvilken internett-tilkobling (nettverk) du benytter.

Informasjon om posisjon

Vi registrerer IP-adresser samt posisjonsdata.

Aktivitet og adferd

Vi registrerer aktivitets- og adferdsdata for å verdiøke eksisterende og utvikle nye produkter og tjenester for deg som bruker og for våre annonsører. Opplysninger som lagres kan være bruksmønster, demografiske data, hvilke tjenester du har benyttet og andre opplysninger om brukeradferd.

Dersom du har gitt ditt samtykke, vil opplysningene dessuten kunne danne grunnlag for å sende deg informasjon fra Politiforum.

5. Informasjon som lagres lokalt

Når du besøker våre tjenester bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker. Vi bruker eksempelvis informasjonskapsler til å lagre anonym identifikasjon lokalt i din nettleser. Disse brukes til analyseformål for å se hvor mange unike lesere som besøker politiforum.no-domenet, og til annonseformål. Vi bruker også enkelte informasjonskapsler til å kunne anbefale saker tilpasset til dine leservaner.

Vi inkluderer også elementer fra Facebook, Vimeo, Infogr.am, Twitter og Google+, som laster sine egne informasjonskapsler som lesere har på disse tjenestene fra før.

6. Informasjon fra andre kilder/tredjeparters bruk av teknologien

Vi kan motta informasjon fra andre kilder som eksempelvis annonsenettverk, kunder, måleverktøy eller andre tredjeparter som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktivitet, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr.

En annonsør kan eksempelvis gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en annonse hos oss, slik at vi kan måle effekten på en annonse og gi deg mer relevant innhold.

Dersom du bevisst melder deg på vårt nyhetsbrev ved å fylle ut e-post og navn, vil vår leverandør av nyhetsbrevet bruke e-posten din ved utsendelser av nyhetsbrev.

På våre tjenester leveres det ofte innhold fra tredjeparter som samarbeidspartnere, annonsører og eksterne tjenestetilbydere. På samme måte som oss kan disse aktørene bruke teknologien for å registrere statistikk og adferdsdata, levere personalisert innhold og reklame, samt å levere tredjepartsfunksjoner som «deling» i sosiale medier.

Hvilke tredjeparter som er til stede på en gitt nettside varierer, og for en fullstendig og oppdatert oversikt anbefaler vi at du bruker verktøy som Ghostery eller TagExplorer. På nettsiden Tagopedia finner finner du også oversikt over de fleste tagene og leverandørenes personvernerklæringer.

7. Behandling av personopplysninger / cookies

Personopplysninger vil bli lagret i vår database, behandlet og publisert i samsvar med bestemmelsene i personopplysningsloven, og slik det fremgår nedenfor.

Se personopplysningsloven hos Lovdata. Mer om grunnleggende personvern, se «Hva er en personopplysning?» hos Datatilsynet.

Når det gjelder samtykke til bruk av informasjonskapsler (cookies), reguleres dette av ekom-loven. Mer om dette finner du også på Datatilsynets side om informasjonskapsler.

8. Behandlingsansvarlig

Dine personopplysninger vil bli behandlet av Politiforum, som er behandlingsansvarlig, og våre IT-leverandører for det formål å levere tjenester og for å bedre tjenestene.

Dine personopplysningene vil for øvrig ikke utleveres til andre uten at du har gitt ditt samtykke, eller vi er rettslig forpliktet til utlevering.

Dine personopplysninger lagres innenfor EU/EØS-området, og iht. norsk personvernlovgivning.

9. Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres

Du kan slette informasjonskapsler fra din harddisk når som helst, men dette gjør at dine personlige innstillinger forsvinner.

Du kan også endre innstillingene i din nettleser slik at den ikke tillater at informasjonskapsler lagres på din harddisk. Dette gir imidlertid dårligere funksjonalitet på visse nettsider, kan forhindre tilgang til sider som krever innlogging og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.

For å unngå at såkalte anonyme identifikatorer blir lagret, må du deaktivere javascript i nettleseren din. Javascript er imidlertid nødvendig for at mange grunnleggende funksjoner på nettsidene skal fungere.

Hvis du ønsker kontroll over hvilke tredjeparter som benytter teknologien til ulike formål, anbefaler vi verktøy som Ghostery og Disconnect.

For mer informasjon om informasjonskapsler og innstillinger henviser vi til allaboutcookies.org.

10. Informasjon på nettstedet

Politiforum påtar seg ikke ansvar for feil som kan forekomme i annonser og annet automatisert eller redigert innhold på nettstedet.

Vi påtar oss heller ikke ansvar for feil på nettsteder vi til enhver tid lenker til, eksempelvis potensielle arbeidsgiveres nettsider eller andre medier.

11. Rettigheter

Opphavsrett, øvrige rettigheter og innhold på Politiforum.no sine nettsteder og tjenester tilhører Politiforum, Politiets Fellesforbund eller deres samarbeidspartnere, og er beskyttet av opphavsrettslige regler. Det innebærer bl.a. også rett til å stille betingelser for deltakelse, rett til å kreve vederlag fra publikum og det til å utnytte de økonomiske muligheter som tjenestene og arrangementene danner grunnlag for, herunder medierettigheter og rett til å inngå markedsavtaler.

Enhver kommersiell utnyttelse av slike rettigheter er forbudt uten forutgående skriftlig avtale med rettighetshaver. Dette gjelder både kopiering, videreformidling og salg av informasjon, bilder, grafiske elementer, programkoder og tekniske løsninger

12. Begrenset ansvar

Politiforum påtar seg ikke noe ansvar for eventuelle tap, kostnader eller andre konsekvenser som kan oppstå i ved bruk av våre produkter og tjenester

Vi kan ikke garantere at våre produkter og tjenester til enhver tid er fri for virus og andre sikkerhetstrusler. Du er ansvarlig for å bruke og vedlikeholde antivirusprogramvare og andre beskyttelsestiltak, og å ta sikkerhetskopi av data på din enhet.

Politiforum er ikke ansvarlig for direkte eller indirekte tap som du eller noen andre påføres i forbindelse med bruk av våre produkter og tjenester eller fordi produktet/tjenesten ikke kan benyttes som forutsatt.

13. Endring av Vilkår

Innholdet og tjenestene på nettstedet, samt generelle vilkår som beskrevet, vil løpende bli oppdatert ved behov og kan når som helst endres av Politiforum/Politiets Fellesforbund som eier nettstedet.

14. Kontaktinformasjon

Tjenesteyter, avtalemotpart, ansvarlig redaktør og behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven er Politiforum v/ redaktør.

Besøks- og postadresse: Møllergata 39, 0179 Oslo
Telefon: 23 16 31 00
E-post: politiforum@pf.no

Til toppen