Arkiv

Fant 189 artikler om emnet Nyhet [fjern]

Tittel Dato

Jan Bøhler om Høies svar om koronatesting for politifolk: - Bør testes underveis i karantenen

Jan Bøhler (Ap) er ikke imponert over helse- og omsorgsminister Bent Høies svar på spørsmålet hans om politiet vil prioriteres for koronatesting. Han mener politifolk bør testes underveis i karantenen.

Stadig flere kriminalitetsutsatte tar kontakt med støttesentrene

Antallet kriminalitetsutsatte som tar kontakt med støttesentrene i politidistriktene har økt markant det siste året. Flere tusen kriminalitetsofre har nå fått hjelp.

Astrid i Amundsens skispor

I fjor sa Astrid Røren til seg selv at hun aldri skulle gå Amundsenløpet igjen. Men i år sto hun nok en gang på startstreken, og tilbakela skituren Roald Amundsen selv ikke klarte å gjennomføre.

Behandlet 7700 «haste-politiattester» på 20 dager

Størstedelen av søknadene blir behandlet i løpet av en dag.

Politiets Fellestjenester: - Vi mottar smittevernutstyr daglig

Får leveranser på engangskjeledresser, hansker, sko-overtrekk, desinfeksjonsmiddel, munnbind og beskyttelsesbriller.

Politiet får ekstra midler til å dekke nyansettelsene

Justisdepartementet vil komme med midler som skal gå til de 300-400 nye politiutdannede som skal ansettes.

Flere må ta eksamen på nett

Kriseplanen for eksamensgjennomføringen er klar.

Bistand fra Forsvaret utvides

Soldater fra Heimevernet skal også bidra på grenseovergangene mot Sverige, og med å veilede reisende om karantenereglene.

Politiet må hanskes med korona-saker

Folk som bryter karantene, arrangerer fester eller hoster på ansatt på legekontor fører til at politiet må gripe inn. To politidistrikt har gitt ut bøter.

Unn Alma Skatvold nytt styremedlem i EuroCOP

Dette er første gang en representant fra Norge er valgt inn i EuroCOP-styret.

Lasse måtte i karantene etter jobbhendelse: - Kritikkverdig at vi ikke blir testa

Politimann Lasse Laudal måtte i karantene etter en jobbhendelse hvor personer var mistenkt smittet. Nå mener han testing for politiet bør på plass, for å ikke tappe etaten for ressurser hver gang politifolk må i karantene.

Forventer ekstrabevilgning til nyansettelser

PF-leder Sigve Bolstad sier han tar for gitt at det blir gitt ekstrabevilgninger til Politidistriktene, når 300-400 ekstra politifolk nå skal ansettes.

Ber Politidirektoratet ansette 300-400 politifolk

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland ber Politidirektoratet ansette opp mot 400 politifolk, for å bistå i situasjonen med koronaviruset. Disse ansettes i utgangspunktet i en periode på seks måneder. 

Alle studenter og ansatte ved Politihøgskolen bedt om å gå i karantene

- Såpass mange har vært i kontakt med personer med mistanke om smitte, så vi besluttet å henstille alle ansatte og studenter til hjemmekarantene. Dette gjelder med tilbakevirkende kraft til 12. mars, sier Eirik Rosø, stabssjef ved PHS.

Stressmesterne - Slik jobber politiets bombetjeneste

Få håndterer stress bedre enn en bombetekniker. – Det handler om å bruke stressreaksjonen til noe positivt. Når jeg kjenner på stress, vet jeg at jeg er klar, sier en av bombetjenestens spesialteknikere.

Stenger publikumstjenester i politiet

Ikke-kritiske publikumstjenester som krever fysisk oppmøte stenger i to uker. Det innføres også reiseforbud for utvalgte medarbeidere.

Økokrim: Ruster opp kampen mot vinningskriminelle

Nå kommer det egne inndragningsspesialister i alle Politidistrikt. – Dette er et viktig tiltak, sier assisterende Økokrim-sjef Reidar Bruusgaard.

Koronaviruset: Dette er tiltakene i politiet

Vi har samlet retningslinjer og tiltak fra Politidirektoratet, PHS og PF. Her finner du oversikten over hvordan dette påvirker politiets og politistudentenes hverdag.

Politihøgskolen stenger all undervisning

Vil hindre spredning av koronaviruset. - Risikoen og smittepotensialet når mange mennesker er samlet er så høyt at vi ikke kan fortsette undervisningen, sier stabssjef Eirik Rosø.

Disse vil lede Spesialenheten

Søknadsfristen til stillingen som sjef for Spesialenheten for politisaker gikk ut på mandag. Nå er den offentlige søkerlista klar.

150 ansatte i politiet i karantene

Tre ansatte i politiet er bekreftet smittet i politiet, og 150 ansatte er i karantene.

Koronaviruset: PHS utsetter all etter- og videreutdanning med umiddelbar virkning

Unntaket er nettstudier, som går som normalt. Bachelorstudenter skal si fra til studieleder om de har vært på reise, også når de ikke har vært i smitteområder.

Koronaviruset: Politiet avlyser IP-trening og alle kurs og seminarer

Alle seminarer og kurs i politiet avlyses, og møter skal helst holdes som telefonmøter og videomøter. I tillegg avlyses all IP-trening med unntak av skyteprøven.

Agder politidistrikt endret praksisen: Politi som strøk på skyteprøven kunne beholde våpengodkjenningen

Agder politidistrikt endret i fjor praksis for regodkjenning av skyteprøven, og lot politi som strøk få beholde våpengodkjenningen. Nå gjør politidistriktet helomvending.

Nye pass og ID-kort kommer til høsten

Prosjektet har vært utsatt flere ganger. Men nå skal nye pass og ID-kort snart være klare til innføring.

Koronaviruset: 50 politiansatte hjemme fra jobb

Alle ansatte i politiet som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus, skal holde seg hjemme i 14 dager.

Finnmark politidistrikt om rusreformen: - Vil få svært uheldige konsekvenser

«Problematisk at utvalgets forslag ikke bare omfatter rusavhengige, men også førstegangsbrukere, eksperimentbrukere og rekreasjonsbrukere, uavhengig av alder og bruksmønster», skriver Finnmark politidistrikt i sitt høringssvar om rusreformen.

3459 søkere til 400 studieplasser

Færre søker seg til politiutdanningen i år enn tidligere. Leder for opptaksseksjonen ved PHS tror grunnen kan være kutt i antall studieplasser og uro rundt jobbutsikter. 

Politiet mottar et ras av statsborgerskapssøknader

Etter at UDI åpnet for å søke om dobbelt statsborgerskap 11. februar, har det kommet i overkant av 10.000 søknader, og tallet øker. Tillitsvalgte i Parat og Politiets Fellesforbund er bekymret over stort press på de ansatte.

Slik forbereder politiet seg på koronaviruset

Politiet har planene klare dersom koronaviruset fører til at mange politifolk blir borte fra jobb. - Vi prioriterer de viktigste områdene uansett hvordan dette utvikler seg, sier Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt.

Tyrkia-ekspert sier norsk politi bør ha planene klare for nye masseankomster

- Det er en veldig åpenbar mulighet at man vil få en ny flyktningkrise, sier Tyrkia-ekspert og førsteamanuensis Einar Wigen. Samtidig står Politiets utlendingsenhet midt i en nedbemanning.

Ordene bak sladden

En ansettelsesprosess i Innlandet politidistrikt sommeren 2017 endret livene til Jane Vestbakken og Hege Halvorsen. To og et halvt år senere kjemper de fortsatt for å få svarene de trenger.

Søker etter «vindmøllepoliti»

I en «snurrig» utlysning fra Trøndelag politidistrikt, søker de etter politifolk som kan kjempe med vindmøller.

Disse vil bli politimester i Øst politidistrikt

Konstituert politimester Ida Melbo Øystese er en av to søkere til stillingen som politimester i Øst.

Kraftig oppbemanning i Dark Room-etterforskningen

I utgangspunktet skulle bare syv personer fortsette arbeidet med Dark Room-sakene, men Vest politidistrikt så raskt at det ble for lite. Nå skal antall personer økes til 22.

Slutter etter 25 år i Delta: - Det er jo litt vemodig når man har jobbet så lenge for et beredskapssenter, og så gir man seg rett før

På nyåret startet Helge Mehus som ny sjef for livvaktseksjonen i PST. Nå ser han tilbake på 25 år i Beredskapstroppen.

Dette er bilmerkene som konkurrerte om å bli politiets nye patruljebiler

Volvo og Mercedes-Benz danket ut bilmodeller fra BMW, Skoda, Ford og Lexus.

Sterke reaksjoner etter politiinspektør ble forfremmet: - Respektløst overfor varsler Robin Schaefer, Monikas mor og etterlatte etter Monika

Ansatte i politiet i Vest politidistrikt, reagerer etter at lederen for etterforskningen av Monika-saken ble forfremmet.

- Bemanningen blir så lav at vi ikke klarer å opprettholde kvaliteten som forventes

Trøndelag politidistrikt frykter å gå fra å være et veldrevet politidistrikt, til ikke å ha nok bemanning eller materiell til å utføre samfunnsoppdraget på en god nok måte. - Disse millionene må tas fra et sted. Det er i hovedsak bare et sted å ta fra, og det er på bemanning.

Politiets nye bilavtaler: Nå er de signert

I januar bestemte politiet seg for å tildele Volvo og Bertel O Steen kontrakt for å levere patruljebiler til politiet de neste syv årene. Nå er avtalene signert.

Kaare Songstad: Vil rydde opp i ukultur i Vest politidistrikt

Politimester Songstad sier Vest politidistrikt har menn som gjør dumme handlinger og ledere som gjør ukloke valg mot kvinner. Dette arbeider han for å rydde opp i.

Betydelig endring i politiansattes syn: Nå er 80 prosent for permanent bevæpning

Mens flertallet var mot generell bevæpning i 2011, er nå de fleste for.

Færre nyutdannede har jobb i politiet

Ved årsskiftet hadde 36,1 prosent av politistudentene fra 2019-kullet jobb i politietaten. Det er langt færre enn andelen fra tidligere årskull.

Medlem av rusreformutvalget: - Frykter færre ungdommer får hjelp

Politiinspektør og medlem av rusreformutvalget, Rune Solberg Swahn, mener det er for stor usikkerhet og for høy risiko ved å følge utvalgets forslag til ny rusreform.

Politiets skarpskyttervåpen avfyrte seg selv

Her går det galt. Dette bildet viser øyeblikket hvor politiets skarpskytterrifle avfyrer seg selv, uten at tjenestemannen berørte avtrekkeren. Tilfeldigheter gjorde at ingen ble skadd.

- Justisministeren må være tydelig på at ikke alt kan være topp-prioritet

Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, og justisminister Monica Mæland (H) diskuterte blant annet politireformen og etterforskningsressurser, i sitt første møte.

Politistudentene er igjen landets mest fornøyde

Politihøgskolen topper Studiebarometeret for sjette året på rad.

Dette verktøyet skal gjøre etterforskernes jobb enklere

Programmet ble utviklet til støtte for Operasjon Spiderweb, som skal avdekke overgrep mot barn. Nå kan det tas i bruk av etterforskere over hele landet.

Nye IKT-problemer for politiet

To uker etter at politiet sist opplevde problemer med datasystemene, skjedde det igjen. 

Innbyggerundersøkelsen: Tilliten til politiet øker igjen

I fjor viste innbyggerundersøkelsen at tilliten til politiet sank. Nå har den steget igjen.

Fant 189 artikler. Viser 1–50.

Til toppen