Arkiv

Fant 4251 artikler med artikkeltype Nyhet [fjern]

Tittel Dato

Fjerner snøskutere og ATV-er fra flere enheter

Stor utskiftning av ansatte i Finnmark politidistrikt gjør at mange ikke har kunnskap til å bruke utstyret i tjeneste. - Vi frykter at man vil bruke lenger tid på å løse oppdrag, sier Bjørn Tharaldsen, i PF i Finnmark politidistrikt.

Jan Bøhler om Høies svar om koronatesting for politifolk: - Bør testes underveis i karantenen

Jan Bøhler (Ap) er ikke imponert over helse- og omsorgsminister Bent Høies svar på spørsmålet hans om politiet vil prioriteres for koronatesting. Han mener politifolk bør testes underveis i karantenen.

Stadig flere kriminalitetsutsatte tar kontakt med støttesentrene

Antallet kriminalitetsutsatte som tar kontakt med støttesentrene i politidistriktene har økt markant det siste året. Flere tusen kriminalitetsofre har nå fått hjelp.

Astrid i Amundsens skispor

I fjor sa Astrid Røren til seg selv at hun aldri skulle gå Amundsenløpet igjen. Men i år sto hun nok en gang på startstreken, og tilbakela skituren Roald Amundsen selv ikke klarte å gjennomføre.

Behandlet 7700 «haste-politiattester» på 20 dager

Størstedelen av søknadene blir behandlet i løpet av en dag.

Politiets Fellestjenester: - Vi mottar smittevernutstyr daglig

Får leveranser på engangskjeledresser, hansker, sko-overtrekk, desinfeksjonsmiddel, munnbind og beskyttelsesbriller.

Her kommer de nye politistillingene

De første 150 nyansatte fordeles til seks politidistrikter.

Politiet får ekstra midler til å dekke nyansettelsene

Justisdepartementet vil komme med midler som skal gå til de 300-400 nye politiutdannede som skal ansettes.

Avlyser vitnemålsutdelingen

- Det er selvsagt den situasjonen at vi ikke skal samle veldig mange mennesker på et sted, sier stabssjef Eirik Rosø ved PHS.

Flere må ta eksamen på nett

Kriseplanen for eksamensgjennomføringen er klar.

Bistand fra Forsvaret utvides

Soldater fra Heimevernet skal også bidra på grenseovergangene mot Sverige, og med å veilede reisende om karantenereglene.

Politiet må hanskes med korona-saker

Folk som bryter karantene, arrangerer fester eller hoster på ansatt på legekontor fører til at politiet må gripe inn. To politidistrikt har gitt ut bøter.

Unn Alma Skatvold nytt styremedlem i EuroCOP

Dette er første gang en representant fra Norge er valgt inn i EuroCOP-styret.

Hentet 325 liter sprit

Det vakte oppsikt da en stor politibil rullet inn foran lokalene til spritprodusenten Arcus i Oslo før helgen, før den kjørte avgårde med 325 liter sprit.

Lasse måtte i karantene etter jobbhendelse: - Kritikkverdig at vi ikke blir testa

Politimann Lasse Laudal måtte i karantene etter en jobbhendelse hvor personer var mistenkt smittet. Nå mener han testing for politiet bør på plass, for å ikke tappe etaten for ressurser hver gang politifolk må i karantene.

Nærmer seg plan for hvordan de nye ansettelsene skal gjennomføres

- Vi jobber også med å ta høyde for at en del kan ha utløpt IP-godkjenning, sier forhandlingssjef Roar Fosse i Politiets Fellesforbund.

- Vi melder oss til tjeneste

- Mitt største ønske er å få på meg uniformen igjen, og gjøre den jobben jeg er utdannet til, sier politiutdannede Thea Flaatten, som i dag jobber som lærer. Hun er en av mange politiutdannede som nå vil søke på politistillingene som vil lyses ut i forbindelse med korona-situasjonen.

Stramt budsjett for politidistriktene

Selv om politidistriktene får mer penger å rutte med i år,sliter flere med å komme i havn med målet om to politifolkper tusen innbyggere.

Forventer ekstrabevilgning til nyansettelser

PF-leder Sigve Bolstad sier han tar for gitt at det blir gitt ekstrabevilgninger til Politidistriktene, når 300-400 ekstra politifolk nå skal ansettes.

Ber Politidirektoratet ansette 300-400 politifolk

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland ber Politidirektoratet ansette opp mot 400 politifolk, for å bistå i situasjonen med koronaviruset. Disse ansettes i utgangspunktet i en periode på seks måneder. 

Alle studenter og ansatte ved Politihøgskolen bedt om å gå i karantene

- Såpass mange har vært i kontakt med personer med mistanke om smitte, så vi besluttet å henstille alle ansatte og studenter til hjemmekarantene. Dette gjelder med tilbakevirkende kraft til 12. mars, sier Eirik Rosø, stabssjef ved PHS.

Stressmesterne - Slik jobber politiets bombetjeneste

Få håndterer stress bedre enn en bombetekniker. – Det handler om å bruke stressreaksjonen til noe positivt. Når jeg kjenner på stress, vet jeg at jeg er klar, sier en av bombetjenestens spesialteknikere.

Vurderer å sette inn arbeidsledige politifolk

- Vi har ikke fått rapportert at det er en vesentlig del av våre ansatte som er hjemme på grunn av sykdom nå, men vi planlegger for at det kan skje, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Stenger publikumstjenester i politiet

Ikke-kritiske publikumstjenester som krever fysisk oppmøte stenger i to uker. Det innføres også reiseforbud for utvalgte medarbeidere.

Økokrim: Ruster opp kampen mot vinningskriminelle

Nå kommer det egne inndragningsspesialister i alle Politidistrikt. – Dette er et viktig tiltak, sier assisterende Økokrim-sjef Reidar Bruusgaard.

Koronaviruset: Dette er tiltakene i politiet

Vi har samlet retningslinjer og tiltak fra Politidirektoratet, PHS og PF. Her finner du oversikten over hvordan dette påvirker politiets og politistudentenes hverdag.

Politihøgskolen stenger all undervisning

Vil hindre spredning av koronaviruset. - Risikoen og smittepotensialet når mange mennesker er samlet er så høyt at vi ikke kan fortsette undervisningen, sier stabssjef Eirik Rosø.

Disse vil lede Spesialenheten

Søknadsfristen til stillingen som sjef for Spesialenheten for politisaker gikk ut på mandag. Nå er den offentlige søkerlista klar.

150 ansatte i politiet i karantene

Tre ansatte i politiet er bekreftet smittet i politiet, og 150 ansatte er i karantene.

Koronaviruset: PHS utsetter all etter- og videreutdanning med umiddelbar virkning

Unntaket er nettstudier, som går som normalt. Bachelorstudenter skal si fra til studieleder om de har vært på reise, også når de ikke har vært i smitteområder.

Koronaviruset: Politiet avlyser IP-trening og alle kurs og seminarer

Alle seminarer og kurs i politiet avlyses, og møter skal helst holdes som telefonmøter og videomøter. I tillegg avlyses all IP-trening med unntak av skyteprøven.

Agder politidistrikt endret praksisen: Politi som strøk på skyteprøven kunne beholde våpengodkjenningen

Agder politidistrikt endret i fjor praksis for regodkjenning av skyteprøven, og lot politi som strøk få beholde våpengodkjenningen. Nå gjør politidistriktet helomvending.

«Hei, dette er e-sport-politiet»

For første gang i norsk historie konkurrerte politiet omå vinne mesterskap i den virtuelle verden.

Nye pass og ID-kort kommer til høsten

Prosjektet har vært utsatt flere ganger. Men nå skal nye pass og ID-kort snart være klare til innføring.

Koronaviruset: 50 politiansatte hjemme fra jobb

Alle ansatte i politiet som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus, skal holde seg hjemme i 14 dager.

Finnmark politidistrikt om rusreformen: - Vil få svært uheldige konsekvenser

«Problematisk at utvalgets forslag ikke bare omfatter rusavhengige, men også førstegangsbrukere, eksperimentbrukere og rekreasjonsbrukere, uavhengig av alder og bruksmønster», skriver Finnmark politidistrikt i sitt høringssvar om rusreformen.

3459 søkere til 400 studieplasser

Færre søker seg til politiutdanningen i år enn tidligere. Leder for opptaksseksjonen ved PHS tror grunnen kan være kutt i antall studieplasser og uro rundt jobbutsikter. 

Politiet mottar et ras av statsborgerskapssøknader

Etter at UDI åpnet for å søke om dobbelt statsborgerskap 11. februar, har det kommet i overkant av 10.000 søknader, og tallet øker. Tillitsvalgte i Parat og Politiets Fellesforbund er bekymret over stort press på de ansatte.

Slik forbereder politiet seg på koronaviruset

Politiet har planene klare dersom koronaviruset fører til at mange politifolk blir borte fra jobb. - Vi prioriterer de viktigste områdene uansett hvordan dette utvikler seg, sier Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt.

Tyrkia-ekspert sier norsk politi bør ha planene klare for nye masseankomster

- Det er en veldig åpenbar mulighet at man vil få en ny flyktningkrise, sier Tyrkia-ekspert og førsteamanuensis Einar Wigen. Samtidig står Politiets utlendingsenhet midt i en nedbemanning.

Ordene bak sladden

En ansettelsesprosess i Innlandet politidistrikt sommeren 2017 endret livene til Jane Vestbakken og Hege Halvorsen. To og et halvt år senere kjemper de fortsatt for å få svarene de trenger.

Årsmøte for PF ved PHS: Flertallet vil at et styremedlem fra Oslo skal trekke seg

Medlemmer av PFs lokallag ved Politihøgskolen i Stavern mangler tillit til styret. Under årsmøtet fikk de flertall for at en styrerepresentant fra Oslo trekker seg og gir plass til en representant fra et annet studiested.

Søker etter «vindmøllepoliti»

I en «snurrig» utlysning fra Trøndelag politidistrikt, søker de etter politifolk som kan kjempe med vindmøller.

Disse vil bli politimester i Øst politidistrikt

Konstituert politimester Ida Melbo Øystese er en av to søkere til stillingen som politimester i Øst.

Saksøkte staten: Lagmannsretten forkastet PFs anke

Lagmannsretten avviste PFs anke, i saken hvor Politiets Fellesforbund mener staten på ulovlig vis forsøker å unngå at ansatte får særaldersgrense. - Vi har nå en situasjon der lovligheten av disse tilsettingene ikke er avklart, sier Sigve Bolstad.

Kraftig oppbemanning i Dark Room-etterforskningen

I utgangspunktet skulle bare syv personer fortsette arbeidet med Dark Room-sakene, men Vest politidistrikt så raskt at det ble for lite. Nå skal antall personer økes til 22.

Jusprofessor foreslår varslingsfilter på nett for å unngå nettovergrep

- Teknologien finnes, og politiet burde pushe på for å få det utviklet, sier jusprofessor Inger Marie Sunde ved PHS.

Slutter etter 25 år i Delta: - Det er jo litt vemodig når man har jobbet så lenge for et beredskapssenter, og så gir man seg rett før

På nyåret startet Helge Mehus som ny sjef for livvaktseksjonen i PST. Nå ser han tilbake på 25 år i Beredskapstroppen.

Dette er bilmerkene som konkurrerte om å bli politiets nye patruljebiler

Volvo og Mercedes-Benz danket ut bilmodeller fra BMW, Skoda, Ford og Lexus.

Sterke reaksjoner etter politiinspektør ble forfremmet: - Respektløst overfor varsler Robin Schaefer, Monikas mor og etterlatte etter Monika

Ansatte i politiet i Vest politidistrikt, reagerer etter at lederen for etterforskningen av Monika-saken ble forfremmet.

Fant 4251 artikler. Viser 1–50.

Til toppen