Pernille Aasen og Isabella Ludviksen var blant dem som meldte seg inn på Politihøgskolen.

Studentene sørget for medlemsrekord

Årets studenter har gjort sitt inntog hos Politiets Fellesforbund - noe som gjør at det nå er over 16. 000 organisert i PF

Publisert Sist oppdatert

Mandag 7. september ble milepælen 16.000 medlemmer passert. Ververekorden for en enkeltdag ble satt i Bodø da 101 studenter tegnet PF-medlemsskap. Det skjedde da vervesjef Heidi Bjørkedal møtte studentene på PHS Majorstua sammen med Marita Jansen i PF-forsikring.

I skrivende stund er det 16.048 medlemmer i det som med klar margin er den største fagforeningen i politiet. Nå jakter vervesjefen på de siste 158 av årets politistudenter. PF frister med ulike fordeler.

− Jeg er strålende fornøyd med at så mange av årets politistudenter velger å melde seg inn i Politiets Fellesforbund, sier forbundsleder Sigve Bolstad.

Han mener PFs helt sentrale plass i politisystemet er en viktig grunn til at PF nå organiserer mer enn 16.000 politiansatte, derav over 3000 politisivile medlemmer. I tillegg er over 500 politiledere på ulike nivåer medlemmer i det som heter PFPL (Politiets Fellesforbund Politilederne).

Bolstad vektlegger betydningen av å være PF-medlem nå som svært mange politiansatte går inn i det som for mange er usikre tider med hensyn til både arbeidssted og arbeidsinnhold.

− Våre tillitsvalgte ute i lokallagene sammen med oss på forbundskontoret kan regelverket, og vi er klare til å bistå når våre medlemmer trenger hjelp, sier Bolstad.

Samtidig fremhever han verdien av å ha en sterk organisasjon i ryggen hvis du gjennom jobben havner i en vanskelig situasjon.

− Hvert år yter vi juridisk bistand for over én million kroner til medlemmer som trenger slik hjelp, sier Bolstad.

Han sier det i visshet om at PF jevnlig dekker høye advokatregninger for medlemmer som er satt under etterforskning som følge av tjenestehandlinger. Eller i tilfeller der politiansatte trenger juridisk hjelp i erstatningssaker der de har blitt skadet i tjenesten.

− I løpet av september legger PF- Studentene ut en vervekampanje på Facebook der studentene kan vinne flere fine premier, sier vervesjef Bjørkedal.

Fikk Iphone som innmeldingsgave

Telleverket i PFs medlemsregister markerte førsteårsstudent Kim René Elverum Sorsell (26) fra Frogner som medlem nr. 16 000. PF har som tradisjon å gi en oppmerksomhet til medlemmer som gjør at nye milepæler brytes.

I år var gaven fra PF en Iphone 6.

– Hva tenker du om å være medlem nummer 16 000?

– Det er flaks for min del i alle fall, sier den tidligere skihopperen, som blant annet har hoppet World-Cup-renn for Norge. Han sier den nye mobilen kommer til å komme godt med.

– Jeg valgte å bli medlem av Politiets Fellesforbund fordi dere har gunstige forsikringer, gode medlemsfordeler og et spennende fagblad. Politiets Fellesforbund jobber med viktige saker for oss studenter, sier Sorsell.

Målet nådd: Vervesjef Heidi Bjørkedal får kunne notere solid medlemsvekst for Politiets Fellesforbund i september. Gode forsikringsordninger der medlemmene sparer penger og får bra dekning trekker mange, sier hun.
Slik så det ut på PHS dagen da PF rundet 16. 000 medlemmer.
Alle skal med: En Iphone 6 ble fangsten da førsteårsstudent Kim René Elverum Sorsell ble PF-medlem nummer 16.000.
Powered by Labrador CMS