Et av mange bilder fra saken om hvordan politifolk går gjennom harde prøvelser for å bli en del av politiets beredskapstropp. Bildene fikk fotoprisen i fagpressen.

Priser til Politiforums journalistikk

Reportasjene om deltahannene i beredskapstroppen og «Skuddene på Hadeland» ble hedret.

Publisert Sist oppdatert

I går kveld ble Fagpresseprisene, prisutdelingen for fagpressebladene i Norge, delt ut. Totalt ni priser ble delt ut, og Politiforum stakk av med tre av dem.

Fotoprisen til reportasje om beredskapstroppen

I konkurransen om fotoprisen var nesten 40 bidrag nominert. Fotograf Thomas Haugersveens bilder til «Veien mot Delta».

Bildene til Haugersveen og teksten til journalist Erik Inderhaug ble publisert over 26 sider i Politiforums papirutgave, samt i en egen nettspesial på Politiforum.no.

«Vinneren av årets fotopris er en fotograf som har levert en serie bilder med driv og nerve, nesten så vi hører lyden og fornemmer lukten. Bildereportasjen forteller om en hverdag for noen, en ukjent verden for resten av oss.», sa juryen.

Skuddene på Roa traff leserne

Prisen Inntertieren var ny for året, og gikk til en sak som hadde truffet leserne i sin målgruppe spesielt godt. Hovedsaken i Politiforum i desember om «Skuddene på Hadeland» ble vinneren. Den ble skrevet av Ole Martin Mortvedt.

Politimennene som ble skutt mot og som skjøt tilbake mot gjerningsmannen i juni i fjor, fortalte sin historie. Men de kunne ikke avbildes. Løsningen fra Politiforum og designerne i Mediamania var å ta kontakt med tegneserietegnere for å få illustrert historien. Resultatet ble et slående oppslag, både på papir og på nett i egen nettspesial.

Juryen mente at reportasjen med sine tegninger var løst forbilledlig:

«Selv etter arrestasjonen ble tjenestemennene truet av den ene gjerningsmannen, en tsjetsjener med krigserfaring. Tjenestemennene måtte derfor for all del ikke identifiseres. Vinnerne av Innertieren valgte derfor å illustrere den meget velskrevne og drivende gode teksten med en rekke detaljerte og fengende tegninger av hendelsesforløpet. Den journalistiske og billedmessige løsningen er forbilledlig gjennomført. Dette er Fagpressen på sitt beste

Politiforums Heidi Bjørkedal ble årets selger

Den siste prisen til Politiforum gikk til Heidi Bjørkedal, som ble årets selger. Hun har løftet annonsesalget i fagbladet til nye høyder.

«Årets selger har, via målrettet salgsarbeid og grundig både kunnskap og innlevelse i sine leseres hverdag, vist at fagpressen fremdeles er å regne med som annonsemedium. Vedkommende har fått med annonsører som matcher lesernes interesser og behov på en utmerket måte, samtidig som mengden konkurrerende annonsører er godt balansert.», sa juryen om Bjørkedals jobb.

Politiforum-redaktør Ole Martin Mortvedt er glad for at Politiforums journalistikk blir satt pris på.

– Vi har brukt mye tid og ressurser på saken om beredskapstroppen. Journalist Inderhaug og fotograf Haugersveen fulgte Delta i flere måneder. Det er hyggelig at det arbeidet blir satt pris på. Det er også gøy når det blir satt pris på at vi tør å gjøre noe nytt, slik som med skuddene på Hadeland. Dette var en sak som nådde ut til svært mange operative politifolk og mange andre. Sist, men ikke minst, er vi stolte av at Heidi Bjørkedal ble årets selger. Hun gjør det mulig å få til å drive journalistikken der vi går i dybden, sier Mortvedt.

En av illustrasjonene til Skuddene på Hadeland.
Politiforum med venner på prisutdeling. Bakfra fra venstre: Designer Benjamin Gjerde fra Mediamania, redaktør Ole Martin Mortved fra Politiforum, journalist Erik Inderhaug i Politiforum, politimann og styremedlem i Politiforum Thomas Tveit, journalist Torkjell Trædal. Foran: Hanne Nilsen og Pernille Haga fra Politiets Fellesforbund, annonseselger i Politiforum, Heidi Bjørkedal, og Annbjørg Asphaug fra Politiets Fellesforbund.
Powered by Labrador CMS