Denne bilen, Mercedes-Benz 240 GD fra 1985, er politiets eldste bil som fortsatt brukes i tjeneste.

Politiets eldste bil i tjeneste er arvet fra Forsvaret

– Går som ei klokke, opplyser lensmannen i Røyken og Hurum.

Publisert Sist oppdatert

– Den er litt rufsete så det gjør ikke noe om det blir en ripe, sier lensmann Reidar Foss ved Røyken og Hurum lensmannskontor.

Han og lensmannskontoret har nemlig æren av å ha en Mercedes-Benz 240 GD fra 1985 i stallen – den eldste bilen i Politi-Norge som fortsatt brukes i tjeneste.

Bilen brukes ikke i daglig tjeneste og har aldri vært uniformert, men Foss forteller går bilen mellom 5000 og 10.000 kilometer i året.

– Hovedgrunnen er at det er den eneste bilen i distriktet som kan trekke politibåten med henger. Og vi bruker den i forbindelse med naturoppsyn og noen UEH-oppdrag. Den er glodvarm også på vinteren, og så lenge den får stå innendørs når den ikke brukes, starter den alltid, slår Foss fast.

Kjøpt fra forsvaret

På starten av 2000-tallet fikk alle politidistrikter tilbud om å kjøpe utstyr fra Forsvaret. To biler ble kjøpt av Søndre Buskerud politidistrikt.

– Den hadde gått 70-80.000 kilometer. Den var helt strøken og vi kjøpte den for 25.000 kroner, forteller Foss.

Men selv om den var strøken, måtte enkelte endringer til.

– Jeg var ingen fan av at vi skulle kjøre rundt i militærfarget bil. Så vi lakkerte den, satt inn ordentlige seter og satte inn servostyring. Siden har den hengt med oss.

En glad mekaniker på lensmannskontoret sørger for å fikse eventuelle problemer og bilen krever lite vedlikehold, opplyser Foss, og legger til at bilen er god å ha til praktiske gjøremål.

– Vi hadde det gamle sambandet i bilen, men har fulgt opp med det nye. Men det er annet utstyr, som for eksempel 220 volt og mye lysutstyr. Bilen er praktisk som varmebu, til å lade mobiltelefoner eller til andre ting, avslutter lensmann Foss.

Fin til å lade mobiltelefoner og trekke politibåten med. Mercedes-Benz 240 GD fra 1985 står hos Røyken og Hurum lensmannskontor.
Powered by Labrador CMS