Den nye politiskolen i Vejle i Danmark, vil by på moderne fasiliteter for 288 studenter, politikadetter og 100 ansatte på videreutdanning.

Mens Politihøgskolen vil klamre seg til Oslo, bygger danskene sin nye avdeling utenfor hovedstaden

Har ikke noe imot å ligge over to timer kjøring unna København.

Publisert

I vår har politimestre, politiforskere og ledelse ved Politihøgskolen ropt varsku for konsekvensene ved å eventuelt skulle flytte PHS ut av Oslo. De frykter blant annet flukt av kompetanse og et dårligere rekrutteringsgrunnlag. Allerede nå er bachelorutdanninga på PHS i Kongsvinger lagt ned, fordi det ikke er nok studenter og PHS vil ha dem i Oslo, Bodø og Stavern.

Men i Norges naboland i sør, i Danmark, frykter åpenbart ikke danske Politiskolen det samme. Allerede i høst flyttes flere klasser fra Politiskolen i Brøndby i København til en midlertidig skole utenfor Vejle, over to timer kjøring unna. I 2020 står en splitter ny Politihøgskole klar i byen.

Og i den nye politiskolen i Vejle, får danskene det Politihøgskolen i Oslo aldri får i de gamle byggene på Majorstua: Splitter nye øvelsesfasiliteter og skytebaner.

Ifølge bladet Dansk Politi, vil den nye skolen som skal åpne i midten av 2020 være på 20.000 kvadratmeter og huse 288 politistudenter. I tillegg kommer klasser med såkalte politikadetter - ansatte som med en kortere utdanning gjør vaktholdoppdrag for politiet i Danmark. Det vil også bli overnattingsplass til 100 personer på videreutdanning, forteller Erik Johansen, sjefen for Politiskolen til Dansk politi.

Slik ser arkitektene for seg den nye skolen.

Det er videre planlagt gode treningsfasiliteter. Det vil bli rom som ligner utesteder, butikker og gågater, som skal gjøre treningen virkelighetsnær.

Johansen er på ferie og kunne ikke svare på spørsmål fra Politiforum denne uka, men til Dansk Politi sier han at han tror på et bedre rekrutteringsgrunnlag ved å ikke sende alle politistudenter til Brøndby i København.

Inngangparti på skolen som åpner i 2020 i Vejle.

Politiskolen i Brøndby vil bestå, men har i dag for lite plass.

Powered by Labrador CMS