Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) ser fram til å sette seg inn i den 283 sider lange rapporten.

Bevæpningsspørsmålet: Neppe avklart før valget

Utredningen om bevæpning av politiet som ble lagt fram i dag, blir sendt ut på høring etter påske. Men den endelige beslutningen i bevæpningsspørsmålet blir det opp til neste regjering å ta.

Publisert Sist oppdatert

Politiforum får i dag bekreftet at utredningen om bevæpning av norsk politi, som ble framlagt i dag, ikke kommer til å bli sendt ut på høring før rett etter påske.

Vanlig høringsfrist på slike utredninger er tre måneder, og høringsfristen vil da sannsynligvis gå ut midt i fellesferien. Etter all sannsynlighet kommer behandlingen av høringsinnspillene derfor først til å bli påbegynt en måneds tid før Stortingsvalget 11. september.

I praksis innebærer dette at spørsmålet om bevæpning sannsynligvis foretas etter høstens valg.

- Jeg ser fram til å lese utredningen, sa justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) da han fikk den overragt i dag.

- Det er viktig å få en bevæpningsmodell som gjør politiet i stand til å møte dagens og morgendagens utfordringer. Så får det være sin sak at mitt politiske utgangspunkt kanskje er litt anderledes enn utvalgets konklusjoner, fortsatte han.

I Politidirektoratet er fungerende beredskapsdirektør Jørn Schjelderup glad for at bevæpningsspørsmålet nå har blitt gjenstand for en bred faglig gjennomgang.

- NOU-rapporten vil danne grunnlag for mange viktige og spennende diskusjoner både i vår etat, men også i samfunnet for øvrig. Politiets anvendelse av makt er et spørsmål som angår samfunnet som helhet. Vi skal nå sette oss inn i rapporten. I den kommende høringsrunden vil vi lytte til hva landets politidistrikt og særorgan mener, før vi vil trekke vår konklusjon knyttet til bevæpningsutvalgets forslag, sier han til Politi.no.

Powered by Labrador CMS