Bedre vilkår for hundeførere

Politiets hundeførere får 84.000 kroner for å oppdra en hund til å bli godkjent politihund. – En stor seier, sier Arne Johannessen.

Publisert Sist oppdatert

Det slo Statens lønnsutvalg fast i en kjennelse denne uken. Beløpet ligger 40.000 kroner under Politiets Fellesforbunds (PF) krav på 124.000 kroner, men 24.000 kroner over Politidirektoratets (POD) tilbud på 60.000 kroner.

– En stor seier for forbundet, sier PF-leder Arne Johannessen til PF.no.

Det er samtidig enighet om at hundeførere som i dag har bedre avtaler enn resultatet fra Statens lønnsutvalg, skal beholde disse.

Avtalen strandet

Helt siden 70- og 80-tallet har det vært vanlig at den enkelte hundefører har anskaffet hunden, og tatt risikoen ved å trene den opp til å bli politihund - uten å vite om hunden til slutt vil bli godkjent. Praksisen for godtgjørelse til hundeførerne, har variert fra distrikt til distrikt i form av lokale særavtaler. Både PF og POD ønsket en sentral særavtale, og startet forhandlinger om dette i november 2010.

Disse forhandlingene strandet tidligere i år, og da besluttet PF å bringe saken inn for Statens lønnsutvalg. Resultatet er mer penger for hundeførerne. I tillegg til de 84.000 kronene for å oppdra en hund til å bli godkjent politihund, blir også utgifter til veterinær og kennel dekket i opplæringstiden.

Etter at hunden er godkjent og kan brukes som politihund, mottar hundeføreren 4000 kroner månedlig i hundeholdsgodtgjørelse. Også dette er mer enn tilbudet fra POD på 3800 kroner i måneden, men noe under PF-kravet på 4400 kroner.

– Politiets Fellesforbund har gjort en omfattende og god jobb med denne saken, og det er tilfredsstillende at det gir resultater. Vi ser at forbundet i hovedsak har fått gjennomslag for de fleste økonomiske kravene våre, sier Johannessen til PF.no.

- God forbedring

I tråd med PFs krav, får også hundeførerne et månedlig lønnstillegg på 2300 kroner når hunden er godkjent.

– I mange politidistrikt betyr dette en god forbedring av mange av satsene. Hunder er et svært viktig hjelpemiddel i politiets arbeid og det er bare rett og rimelig at de som tar på seg det ekstraarbeidet som hundehold medfører får bedre kompensasjon for det, understreker Johannessen.

Powered by Labrador CMS