Arkiv

Fant 6028 artikler

Tittel Dato

MENINGER: Ein fartssyndars hyllest til UP

Eg trur regjeringa har noko på gang. Regjeringa liker jo veldig godt å omorganisere, heilt uavhengig av kva risikoen ved omorganiseringa kan vera.

MENINGER: Et kronglete forsikringsoppgjør

Da, som nå, gikk ikke «Thorvald» av veien for en biljakt. Ny privatbil eller ei.

Politiets nye bilavtale: Slik ble bilene testet

Da politiet skulle velge nye patruljebiler for de neste syv årene, lot de en rekke politifolk av begge kjønn, med ulik høyde og vekt teste hvilke biler som var best.

MENINGER: Strategisk toppledelse i politiet?

Lite handlingsrom og manglende strategisk ledelse utfordrer beslutningsprosesser i politidistriktets toppledelse, skriver Johannes Sjo Steinsvåg, politioverbetjent ved PHS og Lena R. Tomren, politibetjent ved Oslo politidistrikt.

Særaldesgrensene: Derfor ble det brudd

Alle partene har sagt at de er klare til å forhandle igjen. - Men fra hovedsammenslutningenes side er det en henstilling om at mer finansiering må på bordet, mens staten sier at dette er de midlene de har.

MENINGER: Suspensjon – å bli tatt midlertidig ut av tjeneste

Etter vårt skjønn benyttes suspensjon i større utstrekning enn nødvendig ut fra virksomhetens eller tjenestens behov, og i enda større grad uten at bevisene for en adferd som kan medføre avskjed er sterke nok.

- Bemanningen blir så lav at vi ikke klarer å opprettholde kvaliteten som forventes

Trøndelag politidistrikt frykter å gå fra å være et veldrevet politidistrikt, til ikke å ha nok bemanning eller materiell til å utføre samfunnsoppdraget på en god nok måte. - Disse millionene må tas fra et sted. Det er i hovedsak bare et sted å ta fra, og det er på bemanning.

Politiets nye bilavtaler: Nå er de signert

I januar bestemte politiet seg for å tildele Volvo og Bertel O Steen kontrakt for å levere patruljebiler til politiet de neste syv årene. Nå er avtalene signert.

MENINGER: Krisefullmaktslovgivingen og hybride trusler

Det er behov for en betydelig tverrfaglig kompetanse for de etatene som både skal fange opp og bekjempe nye trusler. Dette gjelder ikke minst for kunne håndheve utvidede krisefullmakter påvegne av regjeringen, skriver professor Odd Jarl Borch.

MENINGER: Ny politistasjon i Elverum: Har man ikke tenkt på samvirke mellom nødetatene?

Kan det være betimelig å spørre hvorfor det i det hele tatt er satt i gang en lokaliseringsprosess for politiet i Elverum? Er ikke valget selvsagt?

MENINGER: Engasjement - en energivampyr?

Engasjement utover studiene vil få deg til å tenke på andre ting enn skole. Jeg tror det er sunt for hodet å skru av skolebryteren av og til. Videre vil det kanskje også bety noe for ettertiden.

Mannen som aldri ga opp

Drapet på Marie-Louise Bendiktsen rystet det lille tettstedet Sjøvegan i 1998. Først i januar i år kunne daværende lensmannsbetjent Hans Roar Rasmussen sette endelig punktum.

Kaare Songstad: Vil rydde opp i ukultur i Vest politidistrikt

Politimester Songstad sier Vest politidistrikt har menn som gjør dumme handlinger og ledere som gjør ukloke valg mot kvinner. Dette arbeider han for å rydde opp i.

Betydelig endring i politiansattes syn: Nå er 80 prosent for permanent bevæpning

Mens flertallet var mot generell bevæpning i 2011, er nå de fleste for.

Et lys i mørket

Det finnes et stort utvalg av hodelykter på markedet. Lyktene blir stadig mindre, lettere og kraftigere, og få lykter gir mer lysstyrke per gram enn Lupine Piko X4 SC 1900lm.

MENINGER: I det ferdige resultatet er nærmest ingenting lyttet til. Hva er poenget med å hente innspill da?

Dette var en dårlig inngang til 2020. Dersom involvering av ansatte og medbestemmelse skal ha en verdi, må vi oppleve at vi blir sett og hørt, skriver PF Sør-Øst.

PST: Dette er de største truslene mot Norge

Spionasje mot regjeringen, Stortinget og Forsvaret er blant truslene Politiets Sikkerhetstjeneste ser mest alvorlig på.

MENINGER: Det handler om mye mer enn UEH og deres treningssted

Halvannen spalte i kronikken handler om UEH og treningsstedet. Resten av stoffet peker oppover og innover i distriktet, dette handler om en omfattende kultur, der ledelsen har et tungt ansvar.

Færre nyutdannede har jobb i politiet

Ved årsskiftet hadde 36,1 prosent av politistudentene fra 2019-kullet jobb i politietaten. Det er langt færre enn andelen fra tidligere årskull.

– Noen kolleger vet at jeg driver med dette, men kjenner åpenbart ikke omfanget

Til daglig jobber Even Bergan som politi. Når uniformen er av har han derimot gitt stemme til karakterer i et utall radioreklamer, barne-TV-serier og filmer; deriblant Biler, Løvenes Konge, Aladdin, Frost og Pokémon.

Medlem av rusreformutvalget: - Frykter færre ungdommer får hjelp

Politiinspektør og medlem av rusreformutvalget, Rune Solberg Swahn, mener det er for stor usikkerhet og for høy risiko ved å følge utvalgets forslag til ny rusreform.

MENINGER: Politiet og media

Hvis politiet som etat går offentlig ut og kritiserer kommunens folkevalgte politikere for hvordan de disponerer midlene, vil det være oppsiktsvekkende, kritikkverdig og ikke minst en utilbørlig innblanding i politiske vedtak, skriver Espen Jentoft, pensjonert politioverbetjent i Tromsø.

MENINGER: Det som ikke skal skje

PFT har nå en stor oppgave foran seg med å gjenopprette tilliten til skarpskytterrifla. Vi håper de lykkes.

MENINGER: Krass kritikk av UEH-kulturen i Vest politidistrikt

I siste utgave av Politiforum kritiseres UEH-kulturen og ledelsen i Vest politidistrikt av to forskere som har undersøkt hvorfor ikke vi har flere kvinner i UEH. De treffer et sårt punkt, men funnene er delvis utdatert og tidvis unyansert.

MENINGER: Snakk høyt, Kenneth. Folk lytter

Gjelder ikke ytringsfrihet for politibetjenter? Denne typen sensur hører ikke hjemme i et demokratisk samfunn.

Politiets skarpskyttervåpen avfyrte seg selv

Her går det galt. Dette bildet viser øyeblikket hvor politiets skarpskytterrifle avfyrer seg selv, uten at tjenestemannen berørte avtrekkeren. Tilfeldigheter gjorde at ingen ble skadd.

MENINGER: Barske menn og tafatte ledere – Om uheldige kulturer i Vest politidistrikt

Hvorfor er det så få kvinner i Utrykningsenheten (UEH) i Vest politidistrikt? Det handler om kultur – mannskultur, ledelseskultur, varslerkultur, «metoo» og «cop couples».

MENINGER: Trusler uten konsekvenser

Siden 14. januar har det kommet hele 190 trusler om skoleskyting i Norge. Bak denne konstateringen ligger noen interessante poeng. Alvorligst er at politiet ikke avslører avsenderne. Hva skyldes det?, skriver lektor Steinar Larssen.

- Justisministeren må være tydelig på at ikke alt kan være topp-prioritet

Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, og justisminister Monica Mæland (H) diskuterte blant annet politireformen og etterforskningsressurser, i sitt første møte.

Politistudentene er igjen landets mest fornøyde

Politihøgskolen topper Studiebarometeret for sjette året på rad.

Dette verktøyet skal gjøre etterforskernes jobb enklere

Programmet ble utviklet til støtte for Operasjon Spiderweb, som skal avdekke overgrep mot barn. Nå kan det tas i bruk av etterforskere over hele landet.

Nye IKT-problemer for politiet

To uker etter at politiet sist opplevde problemer med datasystemene, skjedde det igjen. 

MENINGER: Du er ikke kommet til dekket bord, men til tomt bord. Lykke til!

Gratulerer som nyutnevnt justisminister. Det er enormt mye å ta tak i.

Innbyggerundersøkelsen: Tilliten til politiet øker igjen

I fjor viste innbyggerundersøkelsen at tilliten til politiet sank. Nå har den steget igjen.

MENINGER: Hvem skal kalles inn til jobbintervju?

Arbeidsretten vektlegger viktigheten av å finne riktig arbeidstaker, og hvor kostbart det kan være for bedriften å velge feil.

Monica Mæland: - Vet at mange venter utålmodige på politimeldingen

Monica Mæland (H), som fredag overtok som justisminister, sier hun først skal få lest utkastet som foreligger, før hun vil komme tilbake og informere om når politimeldingen kan bli lagt fram.

Monica Mæland ny justis- og beredskapsminister

Monica Mæland (H) tar over etter Jøran Kallmyr (Frp).

PHS-styremøte: To styremedlemmer trakk seg i protest mot regjeringen

To medlemer i Politihøgskolens styre trakk seg under dagens styremøte, i protest mot at regjeringen overkjørte styrets vedtak om hvor et studentkutt skal tas. - Synd ikke et samlet styre gikk av, sier avgått styremedlem.

VG og Aftenposten: Mæland blir ny justisminister

Sentrale regjeringskilder bekrefter overfor VG og Aftenposten at kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) blir ny justisminister.

Åtte justisministre siden 2013:
- Justisfeltet har vært nedprioritert

I fjor lovet Jøran Kallmyr en lovendring, for å styrke politiets yrkesskadedekning. Når det på ny blir skifte av justisminister tar Sigve Bolstad for gitt at denne og andre lovnader blir holdt.

Disse ønsker å bli Kripos-sjef

Fire personer har søkt på stillingen som Kripos-sjef.

MENINGER: Beredskap koster - har vi råd til det?

Norge vil på ett eller annet tidspunkt igjen bli rammet av en terrorhendelse. Vi må sørge for at politimannskaper over hele landet er rustet til å håndtere en slik situasjon, skriver PF-leder Sigve Bolstad. 

Frp ut av regjering: Blir en av disse vår nye justisminister?

Etter at Fremskrittspartiet i dag varslet at de skal gå ut av regjeringen, må statsminister Erna Solberg finne en ny justisminister.

Skriver historien om norsk politi: - Vi har noen kilometer med materiale

Som en del av prosjektet skal førsteamanuensis Geir Heivoll ved PHS fordype seg i arkivmateriale som er ukjent for de fleste.

MENINGER: Ville gitt totalberedskapen i Finnmark et stort løft

Politiet har nylig anskaffet flere nye helikopter. Slik jeg har forstått det, så har vi opsjon på ytterligere to. Hvorfor ikke la de være til felles bruk for nødetatene og Forsvaret i Finnmark?

Hasseldal fortsetter som UP-sjef

Jon Steven Hasseldal fortsetter som UP-sjef til hans opprinnelige åremål som politimester i Øst politidistrikt ender i 2021.

Bekrefter studentkutt ved PHS i Oslo

I Justisdepartementets tildelingsbrev til Politidirektoratet for 2020 slås det endelig fast at kuttet på 150 bachelorstudenter skal tas ved avdelingen i Oslo.

Politiet har igjen problemer med flere av sine datasystemer

Onsdag er det igjen problemer med flere av politiets datasystemer.

Politiforums Ærespris til Hans Roar Rasmussen

Tidligere lensmann Hans Roar Rasmussen ble tildelt æresprisen for sin årelange innsats for å komme til bunns i Sjøvegan-drapet, sommeren 1998.

Politiets datasystem BL rammet av IKT-problemer

Igjen var det problemer med datasystemet BL, hvor alle dokumenter og opplysninger i straffesaker lagres.

Fant 6028 artikler. Viser 1–50.

Til toppen