Arkiv

Fant 5891 artikler

Tittel Dato

MENINGER: Derfor bør det opprettes barnehusavdeling i Kristiansund

Om potensielle offer for overgrep må reise for langt, vil det kunne føre til dårlegare resultat på avhøyra og ein vanskelegare bevissituasjon seinare, skriv Jenny Klinge (Sp).

MENINGER: Meningsløst krav til dem som ikke kan og ikke vet

I mange familier er ikke foreldre i stand til å opptre med autoritet. De har ikke ressurser til grensesetting og konsekvente reaksjoner når barna bryter familiens regler.

MENINGER: Politiet alene har ikke ansvar for samfunnssikkerhet og beredskap

Bokas kvalitet og potensiale som kunnskapsgrunnlag og dokumentasjon svekkes dessverre ved flere feil og misvisende beskrivelser.

20 millioner til politiet - Skal gå til nytt utstyr i politibiler

Da regjeringspartiene flyttet på 200 millioner i statsbudsjettet, fant de 20 millioner ekstra til politiet, som er øremerket utstyr. - Vår anbefaling er at de går til politibiler, sier Peter Frølich (H).

MENINGER: Kutt ut kuttet, Kallmyr!

Kuttet i opptaket til Politihøgskolen må stanses. Til neste år feirer PHS 100 år, det blir kanskje en feiring med en svært sur bismak - hvor Politihøgskolen i Oslo nærmest er radert ut.

MENINGER: Blir mistenkte «Gjort kjent med saken» slik lovkravet tilsier?

Dilemmaet: Hvor mye skal mistenkte få vite før avhøret starter av avhørstaktiske årsaker? Hvor mye har mistenkte lovkrav på å få vite?

Kutter personnummer og fullt navn i svensk politis ID-kort

Skal unngå at kriminelle får tilgang på svenske politifolks personopplysninger.

Forsker på droner: - Vil finne ut hva som skjer når man tar dem inn i politiarbeidet

Handler politiet på andre måter når de bruker droner? Og blir dronen et supplement eller en erstatning, og i så fall for hva? Det skal forsker Jenny Maria Lundgaard finne ut.

MENINGER: - Helt nødvendig at alle drar lasset i samme retning

Politietaten vil være preget av at den desidert største gruppen har bakgrunn fra Politihøgskolen og erfaringer fra aktiv polititjeneste. Men det betyr ikke at vi andre ikke kan bidra med helt nødvendig og viktig kompetanse.

MENINGER: Medbestemmelsen i Forsvaret under angrep – vil det samme skje i politiet?

- Medbestemmelsen i Forsvaret er truet, skriver nestleder i Norges offisers- og spesialistforbund. Han ber tillitsvalgte i politiet følge nøye med, så ikke det samme skjer i politiet.

MENINGER: Tid er hellig og initiativet vinner alltid

Vi var livredde for å bli sendt hjem uten bestått kurs. Løsningsforslagene var mange: Kjøre i grøfta med vilje, finne en mistenksom bil å stanse og få det loggført, gi opp og dra hjem, eller være ærlig.

Høytflyvende beredskap

Med en rekkevidde på 250 nautiske mil og løftekapasitet på 750 kilo, er politiets nye helikoptre klare til å bistå i alt fra leteaksjoner til skarpe oppdrag, og i det daglige politiarbeidet.

Sigve Bolstad: - Dette er provoserende uttalelser

PF-leder Sigve Bolstad reagerer på uttalelser fra politikere i posisjon, som han mener marginaliserer utfordringene i norsk politi, og på beskyldninger om regnefeil. - Vi har regnet rett. Ferdig snakka, sier han.

MENINGER: To politifolk per tusen innbyggjar er for lågt

Det undrar  meg at ein reduserar opptaket til Politihøgskolen utan å ta ein ny oppdatert vurdering av det reelle behovet for politikraft.

Utleggssakene hoper seg opp

Veksten i antall utleggsbegjæringer har vært enorm de siste årene, og politiet klarer ikke å henge med. I Tønsberg mottar namsmannen mellom 30-50 purringer fra inkassoselskaper hver eneste dag.

Ungdomsavsnitt i Oslo slår rus-alarm: - Urovekkende utvikling

- Rusbruken blant ungdom er økende. Jeg tror vi bare ser toppen av isfjellet av hvor høy bruken egentlig er, sier Johan Benitez, avsnittsleder ved Majorstua politistasjon.

MENINGER: La oss gjøre den jobben vi var ment å gjøre

Det krever ingen matematiker for å forstå at 170 nyansettelser ikke er et tall vi kan si oss godt fornøyde med, skriver Lisa Figenschou, leder av PF Politistudentene.

Linjeledere i Oslopolitiet: - Kan ikke vite om enhetene våre er sikre nok

Ny masteroppgave kritiserer det interne sikkerhetsarbeidet i Oslo politidistrikt. Det finnes ingen mål for det interne sikkerhetsarbeidet, ifølge oppgaven.

Spennende og velskrevet. Denne er vanskelig å legge fra seg

Det blir aldri overdrevet, og i sum har vi en politikarakter jeg mener å ha møtt mange ganger i det virkelig liv.

MENINGER: Spesialenheten intensiverer – ingen nåde for politifolk som søker i registrene

Jeg ser nå en fryktkultur bre om seg i flere politidistrikt, hvor polititjenestemenn vegrer seg for å benytte registrene i frykt for anmeldelse.

Opprør i fransk politi

22.000 franske polititjenestemenn demonstrerte mot tøffe arbeidsforhold, lav lønn og høye selvmordstall. 52 franske politifolk har tatt sitt eget liv hittil i år.

MENINGER: - Problematisk at politiets toppledelse ikke tar til motmæle

I studien vår finner vi at politiets øverste ledelse ikke tar offentlig til motmæle mot alvorlige påstander om sosionomisering, infiltrasjon og tilbakehold av informasjon, skriver forsker Mariann Leirvik, ved NIBR og Oslo Met, og Birgitte Ellefsen, førsteamanuensis ved Politihøgskolen.

Hederskorset har gjenoppstått

Etter sterk kritikk ble politiets høyeste utmerkelse nedlagt i 2012. Nå har den blitt utdelt for første gang på syv år. - Viktig symbolverdi, sier Benedicte Bjørnland.

MENINGER: Kutt i studenttallet ved PHS: Regjeringen må sette på «pauseknappen»

- Vi er sterkt kritiske til manglende prosesser i denne sammenhengen, skriver PF-leder Sigve Bolstad, om regjeringens beslutning om kutt i antall politistudenter i Oslo.

Spesialenheten har opprettet sak mot PST-sjefen

Spesialenheten har opprettet sak etter at PST-sjef Hans Sverre Sjøvold oppbevarte våpen ulovlig i flere år.

Særalder-forhandlinger utsatt

Forhandlingsfristen for pensjon for flere hundre tusen offentlig ansatte med særaldersgrense er utsatt.

MENINGER: Takk til Tor-Aksel Busch

Etter 44 år i påtalesporet, 32 år hos riksadvokaten og 22 år som riksadvokat, har Tor-Aksel Busch satt betydelige spor etter seg i norsk rettsvesen.

Lisa Figenschou gjenvalgt: - Alle som går ut av Politihøgskolen bør være sikret jobb

Lisa Figenschou fortsetter som leder for PF Politistudentene.

Justisdepartementet: - Naturlig at regjeringen har en mening når studenttallet reduseres

Thor Kleppen Sættem, statssekretær i Justisdepartementet, sier ønsket om å opprettholde avdelingene i Bodø, Stavern og Oslo veide tungt, i avgjørelsen om å legge føringer om at studentkuttet skal tas i Oslo.

MENINGER: Kjære Kallmyr: Et hjertesukk fra fremtidens politi

Noe må skje, noen må ta ansvar. Er du vår mann, Kallmyr?

Dette mener vi om Tor-Aksel Busch

Vi spurte tre sentrale personer i politi- og påtalemyndigheten de siste 20 årene om hva de mener om Tor-Aksel Busch.

Riksadvokaten takker av med brannfakkel om etterforskning

På tur ut av påtalemyndigheten, har Busch et hovedbudskap til både politisk ledelse, justiskomiteen og toppsjefene i politiet: Politiets etterforskningskapasitet må styrkes.

MENINGER: Studentropet Ikke David mot Goliat

Ikke kjemp alene, ikke vær egoistisk. Del dine erfaringer, del notatene dine, del i basisgruppa di. Kjemp sammen og spill hverandre gode, skriver Anette Kyllingmo, tidligere nestleder i PF Politistudentene.

MENINGER: - Neppe holdepunkter for å si at nærpolitireformen i seg selv drar oss bort fra et godt tilbud

Morten Hojem Ervik, PU-sjef i permisjon, mener samfunnsforsker Olav Elgvin blander kortene noe, i sin kritikk av politireformen.

MENINGER: Når etikken går lengre enn lovverket

Det er ingen lov som forbyr politiet å kjøpe hund av en narkotikadømt. Men kloke vurderinger kan være viktigere enn jussen.

Politiet kjøpte hund av narkodømt – Noen dager senere bet den en tiåring

I fjor kjøpte Innlandet politidistrikt en hund av en straffedømt og avskjediget politimann. Ti dager senere angrep hunden ei 10 år gammel jente. Nå stilles det spørsmål ved habiliteten til den som testet hunden, og om det er riktig av politiet å handle med narkotikadømte personer.

PHS-styret slår tilbake mot politisk styring

Styret ved Politihøgskolen vedtok å understreke overfor Justisdepartementet at skolen har rett til å selv fatte vedtak de mener er best for studentene, institusjonen og samfunnet.

Kallmyr kalt inn på teppet: – Alt er ikke svart, som mange vil ha det til

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) ser ingen grunn til å svartmale situasjonen i Politi-Norge – og mener tallene viser at det står bedre til enn det opposisjonen vil ha det til.

Kun én utenlandsk søker: Politihøgskolen avlyser nordisk master i politiledelse

47 norske søkere var ikke nok. Politihøgskolens nordiske master i politiledelse er avlyst etter at det kun kom inn én søker fra Sverige og Danmark.

37500 kroner i dagbøter til Palantir

Prüm-prosjektet forsinket.

Sæverud blir ny politimester i Sør-Øst

Ole Bredrup Sæverud, politimester i Troms, blir ny politimester i Sør-Øst politidistrikt, mens visepolitimester Astrid Elisabeth Nilsen blir politimester i Troms.

– Fengselsstraff for ungdom har ikke vist seg å gi gode resultater

Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk tror ikke det er noen god ide med en type fengselsstraff for unge lovbrytere. - Her har vi andre institusjoner som er godt egnet til å ta seg av disse ungdommene, mener hun.

MENINGER: - Utelater det faktum at narkotikamisbruk og omsetning er et alvorlig problem i norsk skole

Hvorfor har ikke journalistene fra NRK intervjuet lærere, avdelingsledere og rektorer om deres samarbeid med politiet? spør Steinar Larssen, tidligere journalist og medielærer.

Forsvaret gir midlertidig helikopterbistand til politiet i nord

I utgangspunktet skulle Forsvaret avslutte sin helikopterbistand til politiet i Nord-Norge 1. januar. Nå viderefører de helikopterbistanden fram til en løsning er på plass.

MENINGER: Trygghet satt på prøve?

I helgen som var, ble flere mennesker utsatt for grov og uprovosert vold. Slikt berører meg dypt inn i mitt politihjerte.

MENINGER: Mange har ikke skjønt hvor heldige vi har vært med det norske politiet

Uten en eller annen type håndhevelse, fungerer rett og slett ikke sosiale normer. Hvis man vet at ulovlige handlinger ikke får noen konsekvenser, vil mange flere bryte loven.

MENINGER: Et komplisert spindelvev av mystiske hendelser

Boka er god underholdning, men ikke en bok godt vante krimlesere legger seg på minnet.

MENINGER: Flere bør diskutere kunstig intelligens i politiet

Politiet tar i bruk kunstig intelligens for å løse deler av oppgavene sine, men de færreste av oss snakker maskinspråket flytende. Langt flere enn teknologene bør være med og diskutere hvordan teknologien tas i bruk.

Det tredje helikopteret ventet til Norge fredag

- Hvis været tillater det, ankommer det tredje politihelikopteret Norge i dag, sier Freddy Rotseth, leder av Politiets helikoptertjeneste.

MENINGER: Sentrale PHS-forskere: Regjeringens mål om politidekning er utdatert

Regjeringens forslag til redusert politistudenttall og satsingen på snart 30 år gamle mål for politidekningen, er en beslutning som ser ut til å mangle grunnlag. I dag er 2 per 1000 ikke lenger nok.

Fant 5891 artikler. Viser 1–50.

Til toppen